Sådan kan gratis linkbuilding hjælpe din forretning

Hvis du lige har startet din egen forretning, så kan det være svært at skulle overskue det hele. Det er dog vigtigt at tænke på, at dine kunder skal være i stand til rent faktisk at finde dig ved hjælp af søgemaskinerne.

Har du købt et domæne, der ikke er kendt af Google, så er der dårlige nyheder. Du kommer ikke på magisk vis frem på første side – og måske vil Google ikke engang indeksere din side, fordi de ikke kender til den. Du skal bruge nogle backlinks til din hjemmeside, og det kan være en dyr omgang.

Vi kan dog godt forstå, at budgettet kan være lidt stramt i forbindelse med din nystartede forretning. Derfor kommer vi med idéer til gratis linkbuilding, som du kan gøre brug af, når du har læst denne artikel færdig. Effekten af gratis links er diskuteret meget, men vores erfaring viser dog, at de har en effekt – specielt i starten. Dette betyder ikke, at du kommer til at være nummer ét, men de plejer at give et lille boost.

Gratis linkbuilding

Hvis du vil lave gratis linkbuilding, så er det typisk inde på bestemte hjemmesider, hvor man kan skrive en kommentar, oprette en profil eller lignende. Man opdeler disse hjemmesider i følgende kategorier:

  • Blogs
  • Link kataloger (pas på med for mange af denne type links)
  • Fora
  • Mærkeordninger

Det er relativt nemt at finde link kataloger og blogs, fordi de fleste allerede læser en række blogs. De fleste kender også deres konkurrenters blogs, og der kan man nogle gang nemt snige et backlink ind. Kører du selv med WordPress, så vil du ofte se, at dine konkurrenter kommenterer på dine indlæg med links til deres egen side.

Fora kan være sværere, da der ikke er så mange i Danmark. Der findes selvfølgelig heste-nettet.dk, men det er sandsynligvis ikke en hjemmeside, der er relevant for din forretning. Er den dog det, så skynd dig at bygge et link derfra. Det kan være meget værd (relativt).

Du bør nok ikke bygge alt for mange gratis links med det samme, da det giver dig en mærkelig linkprofil. Opret et par links fra blogs og fora – supplér derefter med et par links fra artikler.

Artikler er desværre ikke gratis, og det er heller ikke gratis at udgive indhold på blogs. Du kan dog spare penge ved at skrive artiklerne selv. Hvis du kender en hjemmeside, du mener er relevant for din forretning, så skriv en mail til dem. I denne mail bør du nævne, at du er interesseret i at udgive indhold på deres hjemmeside mod betaling. Mange svarer tilbage med en pris, og så er det et spørgsmål om forhandling eller accept med det samme. Der findes også virksomheder, der har lange lister med hjemmesider, der vil tage imod dit indhold mod betaling.